Филмско студио Ориго, Будимпешта

Галерија

URSA беше одбрана да најде решение и да го замени изолациониот материјал, „инсул куилт“ ("Insul Quilt") којшто е многу популарен во Америка за изолација на филмските студија и е фаворизирана од страна на американските инвеститори за звучна изолација на внатрешните ѕидови на големи сали и за вградување под трапезоидни панели на таваните. Предложеното решение е специфична акустична изолација и прекривка. Слоевите, опшиени еден за друг со незапалив тефлонски материјал, успешно ги поминаа тестовите во EMI (Унгарскиот институт за испитување) и се многу успешни поради фактот дека постигнуваат класа A1 на незапаливост како и за производи за маскирање