Семејна куќа во Лајпциг, за повеќе семејства

Галерија

Самостојната повеќе катна зграда била изградена во 1905 година и модернизирана во текот на 2010 година. Целата зграда и фасадата се заштитени споменици на културата. Поради тоа надворешната фасада била изолирана со системот за надворешна изолација на ѕидови од внатрешната страна - URSA CLICK. Освен тоа кровот бил изолиран со високо ефикасниот изолациски материјал PureOne произведен од URSA.