URSA GLASSWOOL

DF39

Незапалив и високо компримиран изолационен филц за топлинска и звучна изолација на дрвени конструкции.

ursa-df39-1533029936.jpg

Опсег на примена

Плафон

  • Непроодна кровна плоча

 

Надворешен ѕид

• Дрвена потконструкција

Техничка информација

Код за идентификација: MW-EN 13162-T2-DS(T+)-MU1-AFr5

Вид на апликација според ÖNORM B 6000: MW-WL

Карактеристики

  • Номинална вредност на топлинска спроводливост λD = 0,039 W/mK
  • Реакција на пожар – Еврокласа А1 (незапалив)
  • Извонредна звучна изолација Afr ≥ 5
  • Порозен

 

Дебелина
mm

Топл. отпор
W/m2K

Димензии на ролна
Д x Ш (mm)

Пакет
m2/Пакет

Палета
Пакети/Палета

Палета
m2/Палета

50+50 (100)

0,69

2

x

7.500

x

1.200

18,00

30

 

540,00

60+60 (120)

0,59

2

x

6.200

x

1.200

14,88

30

 

446,40

80+80 (160)

0,45

2

x

4.700

x

1.200

11,28

30

 

338,40

100 (50+50)

0,37

7.500

x

1.200

9,00

30

 

270,00

120 (60+60)

0,31

6.200

x

1.200

7,44

30

 

223,20

140

0,27

5.400

x

1.200

6,48

30

 

194,40

160 (80+80)

0,23

4.700

x

1.200

5,64

30

 

169,20

180

0,21

4.200

x

1.200

5,04

30

 

151,20

200

0,19

3.700

x

1.200

4,44

30

 

133,20

220

0,17

3.400

x

1.200

4,08

30

 

122,40

240

0,16

3.100

x

1.200

3,72

30

 

111,60

Сертификати

Видео за вградување