URSA GLASSWOOL

DF39/Ab

Лесен изолациски филц изработен од стаклена волна, еднострано обложен со Alu - фолија, компримирано пакуван во размер 1:5.

ursa-df39ab-1533029987.jpg

Опсег на примена

Топлотна и звучна изолација за полагање на подлога (за изолација на ладно поткровје, непроодно подкровје, како полнило на меѓукатни дрвени конструкции и за изолација на коси кровови).

Техничка информација

  • Tоплинска проводливост po SIST EN 13162 λD = 0,039 W/Mk
  • Класа на пожарни својства F според EN 13501-1 за каширани производи
  • Отпор на воздушниот тек r > 5 kPa s/m²

 

Дебелина (mm)      

Ширина (mm)

Должина (mm)       

Топлински отпор RD

50

1200

15000

1,30

100

1200

7500

2,55

Сертификати

Видео за вградување