URSA GLASSWOOL

SF34

Незапалив, разновиден и високо компримиран самоносив филц за топлинска и звучна изолација на дрвени конструкции.

ursa-sf34-1533029752.jpg

Опсег на примена

Кос кров

  • Изолација помеѓу роговите и изолација под роговите

 

Плафон

  • Непроодна кровна плоча

 

Надворешен ѕид

• Дрвена потконструкција 

Сертификати

Техничка информација

Код за идентификација: MW-EN 13162-T2-DS(70,-)-MU1-AFr5

Вид на апликација според ÖNORM B 6000: MW-WL

 Карактеристики

  • Номинална вредност на топлинска спроводливост λD = 0,034 W/mK
  • Реакција на пожар – Еврокласа А1 (незапалив)
  • Извонредна звучна изолација Afr ≥ 5
  • Ознаки како помош за сечење
  • Порозен

 

Дебелина
mm

Топл. отпор
W/m2K

Димензии на ролна
Д x Ш (mm)

Пакет
m2/Пакет

Палета
Пакети/Палета

Палета
m2/Палета

50

0,61

11.200

x

1.200

13,44

24

 

322,56

100

0,32

5.600

x

1.200

6,72

24

 

161,28

120

0,27

4.800

x

1.200

5,76

24

 

138,24

140

0,23

4.000

x

1.200

4,80

24

 

115,20

160

0,21

3.500

x

1.200

4,20

24

 

100,80

180

0,18

3.200

x

1.200

3,84

24

 

92,16

200

0,17

2.800

x

1.200

3,36

24

 

80,64

220

0,15

2.500

x

1.200

3,00

24

 

72,00

240

0,14

2.300

x

1.200

2,76

24

 

66,24

260

0,13

2.800

x

1.200

3,36

12

 

40,32

280

0,12

2.500

x

1.200

3,00

12

 

36,00

 

 

Видео за вградување