URSA XPS

N-III-PZ-L

Тврда изолациона плоча од пенлив екструдиран полистирен, што се пени со CO2 и содржи воздух како гас за полнење на ќелиите. 

ursa-n-iii-pz-i-1487323661.jpg

Опсег на примена

Надворешен ѕид

  • Изолација на топлински мост

 

Периметар

  • Изолација на цокле

Техничка информација

Код за идентификација:

XPS-EN-13164-T1-CS(10\Y)300-DS(70,90)-DLT(2)5-TR200

 

Вид на производ според ÖN B 6000: XPS-R

 

Отпорност на притисок при компресија од 10%: 300 kPa

 

Реакција на пожар – Еврокласа Е

 

Карактеристики

  • прав раб (i)
  • Површина: во форма на саќе од двете страни

 

Дебелина
mm

λD-вредност
W/mK

Димензии на плоча
Д x Ш (mm)

Пакет
Плочи /Пакет

Пакет
m2/Пакет

Палета
Пакет/Палета

 

Палета
m2/Палета

Палета
m3/Палета

30

0,032

1.250

x

600

14

10,50

12

 

126,00

3,78

40

0,033

1.250

x

600

9

 

6,75

14

 

94,50

3,78

50

0,034

1.250

x

600

8

6,00

12

 

72,00

3,60

60

0,034

1.250

x

600

7

5,25

12

 

63,00

3,78

80

0,035

1.250

x

600

5

3,75

12

 

45,00

3,60

100

0,036

1.250

x

600

4

3,00

12

 

36,00

3,60

120

0,036

1.250

x

600

3

2,25

14

 

31,50

3,78

140

0,036

1.250

x

600

3

2,25

12

 

27,00

3,78

160

0,036

1.250

x

600

2

1,50

16

 

24,00

3,84

180

0,036

1.250

x

600

2

1,50

14

 

21,00

3,78

200

0,036

1.250

x

600

2

1,50

12

 

18,00

3,60

220

0,036

1.250

x

600

2

 

1,50

12

 

18,00

3,96

240

0,036

1.250

x

600

2

 

1,50

10

 

15,00

3,60

Сертификати

Видео за вградување

Превземања